top of page

האם תכשיט הזהב שרכשת מזויף?

איגוד התכשיטנים בישראל חבר בועדת התקינה של תכשיטים במכון התקנים, קניית תכשיט זהב יכולה להיות חווית קנייה נהדרת ויכולה גם להיות אכזבה גדולה. להלן מאמר של מכון התקנים, כדאי לדעת:

אימות תכשיטי זהב נעשה במעבדות מכון התקנים ולעיתים, בעקבות הבדיקות, מתגלים תכשיטים אשר אינם עומדים בדרגת הטוהר המוצהרת. במקרה ובידי אדם פרטי מצוי תכשיט, שהוא אינו יודע מה טיבו, ניתן לבצע בדיקה חינם (בתיאום מראש) במעבדת מכון התקנים.

בישראל קיים תקן רשמי לסימון תכשיטי זהב, תקן 299. על פי תקן זה, על כל תכשיט זהב חייבים להופיע שלושה סימנים: 1. סימן היצרן או היבואן (בדרך כלל יופיעו ראשי התיבות של שמו). 2. סימן טוהר הזהב – בקרטים או באלפיות. 3. סימן האימות – מוטבע על התכשיט ע”י מכון התקנים, החותמת הינה בצורת כינור דויד. סימון זה מבטיח את אמינות ונכונות סימן טוהר הזהב.

– תכשיטים השוקלים פחות מ-2 גרם אינם מחויבים לשאת את הסימנים הנ”ל.

בפתחה של עונת החתונות, מומחי מכון התקנים הישראלי קיבצו כמה טיפים שיוכלו לסייע ברכישת תכשיטי זהב אמינים ותקניים:

•    בעת רכישת תכשיט יש לוודא שהוא מסומן כדין (בשלושת הסימנים המוזכרים מעלה). לשם כך יש להיעזר בזכוכית מגדלת (X10) שצריכה להיות מסופקת ע”י החנות ובלוח סימני האימות שצריך להיות מוצג בחנות התכשיטים במקום בולט. יש להימנע מלרכוש תכשיט שאינו מסומן כנדרש. •    יש לדרוש ממוכר התכשיט חשבונית בה יפורט סוג התכשיט, משקלו ודרגת הטוהר שלו. •    כשרוכשים תכשיטי זהב לבן מצופים רודיום, חשוב שציפוי החומר יהיה על בסיס מקורי של זהב לבן ולא צהוב, אחרת ייתכן כי צבעו הלבן של התכשיט (ציפוי הרודיום) ירד ובמקומו יופיע הצבע הצהוב. יש לבקש מהמוכר שיציין על גבי החשבונית כי התכשיט הינו ציפוי רודיום על גבי זהב לבן. •    כשמרחיבים טבעת, יש לוודא כי התוספת תהיה באותה דרגת טוהר של הטבעת. כבר בעת הרכישה יש לתת תשומת לב לעובדה כי האצבעות מתרחבות בקיץ. •    לאנשים בעלי עור בהיר כדאי להימנע מרכישת תכשיטי זהב לבן המכילים את המתכת-ניקל. בעלי העור בגוון זה רגישים יותר ויכולים לפתח אלרגיה לניקל. •    לאנשים שרגישים לנחושת – להימנע מרכישת זהב אדום. כדאי לקנות תכשיטים בעלי דרגות טוהר גבוהות. תכשיטי כסף בעלי דרגת טוהר של לפחות 925 ותכשיטי זהב של 18 קרט ומעלה.

טיפים לניקוי תכשיטי כסף: 1.    יש להשתמש במים רותחים ואבקת כביסה לניקוי התכשיט. 2.    במקרה והכסף השחיר ניתן להשתמש במשחת שיניים לבנה או בסמרטוט מיוחד אותו ניתן לרכוש בחנות לממכר כלי כסף.

Comments


bottom of page