חברים יקרים
הסתיימה 2023. שסיומה מהקשים שידענו כמדינה, ככלכלה וכחברה.
אנחנו בעיצומה של המלחמה על ביתנו במציאות הזויה שמאיימת עלינו קיומית וכלכלית. המלחמה בכמה חזיתות מזכירה לנו אריה ולהקת צבועים נלחמים, וכך אנו, חיים על חרבנו. מה שבטוח שחזרה מהירה לשגרה היא הנצחון הגדול על אויבנו.
לצד האבדות הקשות מנשוא, החטופים הסובלים, המפונים ושאר המחירים שעם ישראל משלם, אנחנו נמצאים בתקופה כלכלית קשה לא פחות, ועם כל זה אנחנו חייבים להתאים את עצמנו לאוירה וליכולות הכיס הישראלי. היצואנים מביננו גם כן חווים תקופה לא פשוטה. המוכרים באונליין חווים האטה בכל הפרמטרים בעיקר בשל ההצפה וחוסר הסינון שהרשת מכילה.
אז ננסה בכל הכוח להתרכז במה לשפר, להתאים, לחדש ולהתארגן, בסוף יהיה טוב.
האיגוד מאחל לכם שנת עסקים מוצלחת עם הרבה מכירות ושמחות
תערוכת ויצ'נזה עולה ב- 19-23 בינואר
אז אם אתם רוצים להתנתק מהג'ונגל שלנו, תנו קפיצה לתערוכה הוותיקה באיטליה שחוגגת השנה 70 שנה להיווסדה, עם עיצובים שרק האיטלקים יודעים להציג.
תערוכת הונג קונג, 29 בפברואר - 4 במרץ
תערוכת הונג קונג הפכה למבוקשת ביותר בעולם במיוחד אחרי הקורונה
כדי להפוך את תהליך ההרשמה לנוח יותר וכדי להימנע מתורי כניסה, מומלץ להירשם ולקבל תג אלקטרוני. ניתן להירשם באמצעות הקישורים הזמינים או באפליקציית .HKTDC Marketplace לתערוכת היהלומים, החן והפנינים, נא להירשם באמצעות הקישור הזה: Diamond Gem PearlEbadge
ולתערוכת התכשיטים, נא להירשם באמצעות קישור הזה: Jewellery badgeלצפייה בקטלוגים של המציגים ניתן ללחוץ על הקישורים הבאים:קטלוג תערוכת יהלומים, אבני חן ופנינים: Clickfor Diamond Gem Pearl קטלוג תערוכת תכשיטים: Click for Jewellery
המעוניינים להציע בהונג קונג אנחנו מציעים מגוון אפשרויות תצוגה החל מ6,235$.
לבחירתכם: ביתנים בגדלים, אזורים ומחירים משתנים. בנוסף, חבילה היברידית המשלבת ביתן פיזי, ביתן וירטואלי וחשיפה מקדימה בפלטפורמת הSourcing של HKTDC.
סימני שיפור במכירות התכשיטים והשעונים בארה"ב
מקור: IDEX - מכון היהלומים
אחרי שמונה חודשים ברציפות של ירידות, מכירות התכשיטים והשעונים בארה"ב רשמו סימני התאוששות מעודדים בחודש אוקטובר, ורשמו ירידה שנתית של 0.7% בלבד. על פי ניתוח באתר IDEX Online, אלו הביצועים המעודדים ביותר מאז עלייה במכירות בשיעור של 2.2% שנרשמה בפברואר השנה. השינוי החיובי בא לאחר חודשים ארוכים של ירידה במכירות, מאז אוקטובר 2022.
הגורמים שתרמו לשיפור במכירות הם התחזקות הביקוש הצרכני והתייצבות הכלכלה . במהלך אוקטובר, אמנם נרשמה עלייה קלה בשיעור של 0.2% בלבד בהוצאות הצרכנים בארה"ב, אך הירידה באינפלציה (מ-3.7% ל-3.2% באוקטובר) והותרת שיעור הריבית על כנו, מצביעים על מגמה חיובית בשוק.
במהלך אוקטובר, נרשמה בארה"ב גם עלייה ניכרת של 5% במכירות השעונים השוויצרים, לעומת ירידה של 6.4% במהלך ספטמבר, כפי שעולה מנתוני הייצוא של פדרציית השעונים השוויצרית.
מכירות התכשיטים באוקטובר ירדו ב-0.4%, ואילו מכירות השעונים ירדו ב-2.2%. יחד, נרשמה ירידה ממוצעת של 0.7%.
גם באסיה מורגשת מגמה חיובית, לאחר שמכירות השעונים, התכשיטים וחפצי היוקרה עלו בהונג קונג במהלך אוקטובר, בזכות עלייה בתיירות אחרי תקופת הקורונה.
סך הוצאות הצרכנים בקטגוריה הסתכמו באוקטובר ב-652 מיליון דולר, עלייה של מעל 27% לעומת ספטמבר, שאף בו נרשמה עלייה של 27% במכירות לעומת אוגוסט. הנתונים מאז ינואר מצביעים על עלייה שנתית של 55% במכירות התכשיטים והשעונים באסיה, שהסתכמו עד כה השנה ב-6.4 מיליארד דולר.
לניתוח מכירות התכשיטים והשעונים בחודש אוקטובר לחצו כאן
לראשונה מזה 18 חודשים: מחירון היהלומים עלה בנובמבר
מכון היהלומים
מחירון היהלומים המלוטשים של IDEX רשם תפנית חיובית ועלה בשיעור של 1.06% בנובמבר, אחרי 18 חודשים רצופים של ירידות מחירים, כך דווח ב-IDEX Online. הנתון מרמז כי ייתכן שהתעשייה רושמת סימני התאוששות, בזכות ביקוש צרכני גבוה מהצפוי לתכשיטים בעונת החגים הנוכחית.
לעליית המחירים תרמו כמה גורמים, ובהם החלטתה של הודו להחרים מרצון את ייבוא הגלם למשך חודשיים, הגבלות של שרשרת האספקה, גמישות של חברות הכרייה, ועלייה במכירות לקראת דיוואלי.
במהלך נובמבר, יהלומים במשקל 0.5 קרט ו-3 קרט רשמו עלייה של 2.0% ו-1.6% בהתאמה, בהיפוך של מגמת המחירים שנרשמה מאז מרץ 2022, כחלק משינוי אפשרי במגמת המחירים. עליית המחירים בנובמבר באה בעקבות ירידה של 1.6% במחירים באוקטובר, ומהווה שיפור משמעותי לעומת ירידת מחירים של 3% בספטמבר, שהייתה הירידה החדה ביותר במהלך המשבר הנוכחי.
בחישוב חודשי, מחירי היהלומים אמנם רשמו ירידה שולית של 0.1% בנובמבר, אך לעומת ירידה ממוצעת של 2.75% בחודשים יולי-אוקטובר, ייתכן כי מדובר בנקודת מפנה.
למחירון היהלומים לחודש נובמבר לחצו כאן
הודעה על מתן היתר כללי להעסקת עובדים בשעות נוספות והפסקות בתחבורה
ביום 14.10.23 פורסמה הודעה על מתן היתר כללי להעסקת עובדים בשעות נוספות בתחבורה כהוראת שעה על פי הכללים להלן:
תקופת ההיתר - ההיתר יחול מיום 14.10.23 ועד ליום 7.1.24 או עד לסיום מצב החירום, לפי המוקדם ביניהם.
שעות עבודה מותרות ביום -
שעות עבודה בשבוע העבודה -
בשבוע עבודה ניתן להעסיק עובד עד 90 שעות שבועיות, כולל שעות נוספות.
אין בהיתר כדי לגרוע מזכותו של העובד להפסקה או למנוחה לפי כל דין.
הכל על טבעות אירוסין בארה"ב
אחד מהפריטים המבוקשים ביותר בתכשיטים הם טבעות אירוסין, ומבחינה היסטורית, עונת החגים היא הזמן בשנה שבו הכי סביר לקנות ולמכור את הטבעות האלה. הנה המגמות המובילות לטבעות אירוסין לעונת החגים של 2023.
מכל הטבעות האירוסין שנמכרו לכלות בארה"ב בנובמבר, 86% היו עם יהלום, מעל שני שליש מהכלות מעדיפות זהב לבן, בדרך כלל 14 קראט, העדפה ברורה לאבנים בצורה עגולה, לא משנה אם יהלום כאבן מרכזית או אבן חן אחרת. בשנים האחרונות נכנסו כידוע יהלומי המעבדה שפונים בעיקר לקבוצת הגיל 25-35. עם גיל נישואין ממוצע של 28 לנשים ו-30 לגברים, LGDs מאוד פופולריים לטבעות אירוסין.
הביקוש ליהלומי מעבדה הזולים בכ- 80% מאבנים טבעיות, מתבטא אצל נשואים חדשים בערך בגיל 29 שעדיין משלמים את ההלוואות שלהם ומתמודדים עם הוצאות גדולות כמו החתונה, ורכישת הבית הראשון שלהם. כל זאת, בעודם בתחילת הקריירה ועשרות שנים משיא של ההכנסות שלהם.
סיבה נוספת לקנות LGD היא הגודל. מכיוון שהם עולים פחות מאשר יהלומים טבעיים, זוג יכול להרשות לעצמו יהלום שנוצר במעבדה גדול יותר. לכן, 39% מהזוגות בחרו לקנות טבעת אירוסין עם יהלום LGD.
הגודל הממוצע של היהלום הטבעי שזוגות קנו עד כה בעונת החגים הזו הינו 1.32 קראט מה שהרבה יותר גדול מאשר הקראט האחד שהועדף בשנים האחרונות. מאלה שבחרו ביהלום שנוצר במעבדה, היהלום הממוצע שהם בגודל 2.14 קראטים.
המחיר משחק תפקיד חשוב בהחלטה הסופית איזו טבעת לקנות, אפילו אם הטבעות נראות אותו הדבר.
להלן סיכום הנתונים:
אבן חן – 86% יהלום
מתכת – 93% זהב
צבע זהב – 68% לבן
סגסוגת זהב - 84.5% 14k
צורת אבני חן – 56% מכל אבני החן ו-62% מהיהלומים: צורה עגולה
סוג יהלום – יהלום טבעי: 61.4%, מעבדה : 38.6%
גודל יהלום – יהלום טבעי: 1.32 קראט, מעבדה : 2.14 קראט
הוצאה ממוצעת – כל טבעות אירוסין יהלומים: 5,678 דולר
קורות חיים שהגיעו לאיגוד
שוק יהלומי המעבדה יגיע ל-20 מיליארד דולר
אמנם זהו מחקר חדש של חברת המחקר הודית אבל בכל זאת כדאי לקחת בחשבון. Brainy Insights צופה כי שוק יהלומי המעבדה העולמי יגדל באופן משמעותי בעשור הקרוב, וכמעט יוכפל, משווי של 10.8 מיליארד דולר ב-2022 לשוק המוערך ב-20.6 מיליארד דולר ב-2032.
הסיבה לעלייה הצפויה היא שילוב של יהלומי מעבדה בטווח רחב של מוצרים, מעבר לתכשיטים, כך דווח ב-IDEX Online.
על פי אותו דיווח, "העלייה בהכנסה הפנויה, ומספרן הגדל של נשים עובדות, מגדילות את הביקוש ליהלומי מעבדה. אנשים מתחילים להבין את מקומם המרכזי של תכשיטים המשובצים ביהלומי מעבדה בתחום הקיימות". הדוח מכיר בהיבטים הסביבתיים החיוביים של יהלומי מעבדה, אך מציין כי אינם נדירים כמו יהלומים טבעיים, מה שעלול לפגוע בערכם, ובשוויים במכירה מחדש.
אזור אסיה-פסיפיק צפוי להיות מנוע הצמיחה הגיאוגרפי העיקרי, בשל התחזקות העיור ושיפור בתנאים הסוציו-אקונומיים.
Comentarios