top of page

ירחון איגוד התכשיטנים, דצמבר 2024

חברים יקרים


זהו, נגמרה שנה קשה. שנה של מלחמה, עצבות, פחדים, הפתעות ולצידה חיי שגרה.

החיים חזקים כפי הנראה ואנחנו...כואבים את האבדות בנפש, החטופים שעדין נמקים בשבי והנזקים החומריים והכלכליים שהמלחמה גובה.

בכל הטירוף הזה, יכולנו גם לברוח לקצת נורמליות בעבודה, ולהיווכח שלמרות הכל עדין קונים תכשיטים. ב"ה.

שנת 2024 תכתב בהיסטוריה של ישראל לדראון לצד סיפורי גבורה ומבט אופטימי לעתיד הדור הצעיר שמתפקד כרציני ואחראי בהרבה יותר ממה שחשבנו.


המחיר הכלכלי הכבד יורגש ממחר ה- 1.1.25 עם גזרות כלכליות לא קלות בכלל, עליית המע"מ, ובעיקר העברת משקל מימון הוצאות המדינה עוד ועוד לאזרח.


האיגוד מאחל לכם שנת עסקים פוריה, מלאה בטוב, עם התחלות חדשות והרבה מכירות.


אז נתרכז בעבודה:


דוח תחזית מכירות תכשיטים לשנת 2024


הנתונים והמסקנות חוברו בעקבות דוח של CIBJO, דוחות ארגונים בינ"ל, חברות מחקר וכתבי עת.


מגמות עולמיות

  1. צמיחה כלכלית: שוק התכשיטים העולמי צפוי לצמוח בקצב שנתי של 4.7% בין השנים 2024 ל-2030, ולהגיע לשווי של 482 מיליארד דולר בשנת 2030[1]. העלייה בהכנסה הפנויה והעיצובים החדשניים הם גורמים מרכזיים לצמיחה זו[1].

  2. מגמות אופנה: מגמות כמו תכשיטים מותאמים אישית, תכשיטים לא מגדריים, ושימוש באבני חן צבעוניות ימשיכו להיות פופולריות[2].

  3. קיימות: המודעות הגוברת לנושא הקיימות תוביל לעלייה בביקוש לתכשיטים מחומרים ממוחזרים ותהליכי ייצור ידידותיים לסביבה[1].

השפעות גיאופוליטיות

  1. מתח בין מדינות: המתח בין נאט"ו לרוסיה ומשבר סין-ארה"ב עשויים להשפיע על מחירי המתכות היקרות כמו זהב ופלטינה, הנחשבות לנכסים בטוחים בזמן אי ודאות[3][4].

  2. סנקציות וסחר: סנקציות על רוסיה עשויות להגביל את ייצוא היהלומים הרוסיים, מה שיכול להוביל לעלייה במחירים ולחיפוש מקורות חלופיים. המתח בין ארה"ב לסין יכול להגיע לעליית המכס של ארה"ב ובלימת היצוא הסיני מה שכנראה יעלה את מחירי הלייבור[3].

מגמות בישראל

  1. צריכה מקומית: בישראל, כמו בעולם, ישנה עלייה במודעות לקיימות וביקוש לתכשיטים מותאמים אישית. בנוסף, העלייה בהוצאות על בילויים עשויה להשפיע על הביקוש לתכשיטים יקרים[5].

  2. מכירות אונליין: מכירות תכשיטים באינטרנט ממשיכות לגדול, ומספקות הזדמנויות חדשות לעסקים להגיע ללקוחות[1].

מגמות כלכליות נוספות

  1. התחזקות הדולר: התחזקות הדולר האמריקאי יכולה להשפיע על מחירי המתכות היקרות, מה שיכול להוביל לעלייה במחירי התכשיטים המיובאים[2].

  2. שינויים במדיניות מוניטרית: שינויים במדיניות הריבית של בנקים מרכזיים יכולים להשפיע על הוצאות הצרכנים ועל הביקוש לתכשיטים[2].

  3. השפעת המטבעות הכריפטוניים והמשך אי הרגולציה מצד המדינות יובילו לבריחת כספים בשליטת מנדטורית.[1].

מגמות טכנולוגיות

  1. חדשנות טכנולוגית: טכנולוגיות חדשות כמו הדפסת תלת-ממד ובינה מלאכותית מאפשרות עיצובים מותאמים אישית וחדשניים, מה שיכול למשוך קהלים חדשים[1].

  2. מסחר אלקטרוני: המשך הצמיחה של המסחר האלקטרוני מאפשרת לעסקים קטנים ובינוניים להגיע ללקוחות חדשים ברחבי העולם[5].

מגמות חברתיות

  1. שינוי בהרגלי הצריכה: הצרכנים מחפשים יותר ויותר תכשיטים מותאמים אישית וייחודיים שמבטאים את האישיות שלהם[6].

  2. מודעות לקיימות: עלייה במודעות לנושאי קיימות היא כבר טרנד חברתי מה שמוביל לביקוש לתכשיטים מחומרים ממוחזרים ותהליכי ייצור ידידותיים לסביבה, הצרכנים נותנים יתרון לממחזרים[7].

מגמות בצריכה

  1. עלייה בהוצאות על בילויים: העלייה בהוצאות על טיסות, נופשים ופעילויות פנאי יכולה להשאיר כסף פנוי לתכשיטים יקרים, וכלל הציבור הממוצע לתכשיטים במחירים נגישים יותר עד 400$[5].

  2. העלייה בקניית אונליין עדין תחת תיקרת זכוכית של מחירים מעסקים לא ממותגים או לא מזירות מסחר, עובדה שמגדילה את הפוטציאל בתכשיטים עד 200$.

  3. שינויים במיסוי: שינויים במיסוי על תכשיטים יכולים להשפיע על המחירים ועל הביקוש בשוק המקומי[3].


סוגי תכשיטים פופולריים

  1. שרשראות חרוזים: שרשראות המשלבות חרוזי אבן עם או בלי תליון הן פופולריות מאוד[1].

  2. טבעות מותאמות אישית: טבעות עם חריטה אישית, כמו שמות או ציטוטים קצרים, הן טרנד חזק[2].

  3. עגילים מרובים: שילוב של מספר עגילים באוזן אחת הוא טרנד חזק[2].

  4. צמידי רגל: צמידים לרגל ממשיכים להיות פופולריים[1].

צבעים פופולריים

  1. זהב צהוב: הזהב הצהוב עושה קאמבק מרשים, ומשדר יוקרה ואלגנטיות[1].

  2. כחול: אבני חן כחולות כמו ספיר וטורמלין זוכות לפופולריות רבה[1].

  3. פנינים: פנינים, במיוחד בצבעים טבעיים כמו לבן ושמנת, ממשיכות להיות פופולריות[2].

  4. צבעים עזים: תכשיטים עם אבני חן בצבעים עזים כמו אדום, ירוק וסגול הם טרנד חזק[8].

המלצות לעסקים

  1. מעקב אחר מגמות: חשוב לעקוב אחר מגמות השוק ולהתאים את המוצרים והשירותים בהתאם באמצעות ביקורים בתערוכות, מעקב ברשת על מובילי תחומים, משפיעניות ופרסומות.

  2. בידול: יש למצוא דרכים לבדל את העסק מהמתחרים, למשל באמצעות עיצוב ייחודי, שירות לקוחות מעולה או התמקדות בקיימות.

  3. נוכחות דיגיטלית: חשוב לפתח נוכחות דיגיטלית חזקה, הכוללת אתר אינטרנט, חנות מקוונת ופעילות ברשתות חברתיות.

  4. שיווק: יש להשקיע בשיווק יעיל, הכולל קמפיינים דיגיטליים, יחסי ציבור ושיתופי פעולה עם משפיענים.

  5. ניהול שרשרת אספקה: חשוב לנהל את שרשרת האספקה ביעילות, על מנת להבטיח זמינות של מוצרים ועמידה בלוחות זמנים. לזכור שאין שיווק טוב בלי תפעול טוב.



References


 

זכרו לעדכן את המע"מ ל- 18% בכל ערוצי הכספים שלהלן:


  • מערכת הנהלת החשבונות שלכם מתעדכנת אוטומטית או ידנית

  • כל המחירים מעודכנים בבמחסנים, בחנויות, באתרים, אפליקציות

  • באם מחליטים להעלות את המחירים, כדאי לעדכן את הלקוחות העסקיים


צו הרחבה בעניין תשלום שכר בשל נזק מלחמה ונזק עקיף (חרבות ברזל)


ביום 5.3.24 פורסם צו הרחבה להסכם הקיבוצי שנחתם בין נשיאות המגזר העסקי לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה, שעניינו חיוב מעסיקים בתשלום שכר לעובדים שנעדרו מעבודתם עקב מלחמת "חרבות ברזל" מיום כ"ב בתשרי.

ביום 17.3.24 פורסם צו הרחבה המאריך את תקופת הזכאות לתשלום שכר עד ליום 31.12.23.

ביום 26.5.24 פורסמה הארכה נוספת של תקופת הזכאות לתשלום שכר עד ליום 29.2.24.

ביום 9.12.24 פורסם הארכה נוספת של תקופת הזכאות לתשלום שכר עד ליום 31.8.24.לעיונכם צו הרחבה מתוך הרשומות 

תחילתו של צו – מיום 5.3.24.

תחילת הצו לגבי תשלום שכר בגין תקופת חל"ת (כמפורט בסעיף 2.5 להלן) - היא חודש ימים מיום התחילה וזאת לצורך הסדרת מתווה התחשבנות שייקבע בין המוסד לביטוח לאומי לבין רשות המיסים -


1. התנאים לתשלום שכר לעובדים:

מעסיק ישלם לעובד שכר ולרבות תנאים סוציאליים, בשל כל יום היעדרות של העובד מעבודתו בשל המצב הביטחוני בתקופת ההסכם, בהתקיים אחד התנאים המפורטים להלן:1.1 העובד מתגורר בישוב אשר פונה לפי החלטות הממשלה והוא נעדר מעבודתו בשל המצב הביטחוני בתקופה שמיום 7.10.2023 ועד ליום 29.2.24 כולה או חלקה;1.2 העובד מועסק במוסד חינוך אשר באזור מיוחד והוא נעדר מעבודתו באחד או יותר מהימים בתקופת ההסכם עקב הוראה בדבר סגירת מוסדות חינוך; 

1.3 העובד נעדר מעבודתו לצורך השגחה על ילדו, הנמצא עמו, עקב הוראה לסגירת מוסד חינוך שבו לומד הילד; או עקב הוראה לסגירת מוסדות חינוך במקום מגוריו, המצוי באזור מיוחד, אף אם המוסד לא היה פעיל בתקופת הזכאות ובתנאי שבמועד היעדרותו של העובד מתקיימים לגביו שני תנאים מצטברים אלה: 1. במועד היעדרותו של העובד ממקום עבודתו נמצא מוסד החינוך שנסגר באזור המיוחד 2. מתקיים לגבי העובד אחד מהתנאים הבאים, והוא הצהיר על כך בכתב: (1) הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית של העובד או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד; (2) בן זוגו של העובד הוא עובד או עובד עצמאי, ולא נעדר מעבודתו, מעסקו או מעיסוקו במשלח ידו, לצורך השגחה על הילד, ואם בן הזוג אינו עובד או עובד עצמאי - נבצר ממנו להשגיח על הילד; 

הוראות פסקה זו לא יחולו אם הייתה במקום העבודה של העובד או של בן זוגו מסגרת נאותה להשגחה על הילד בעת היעדרות העובד .

1.4 העובד נעדר מעבודתו בהתאם להוראה בדבר איסור התקהלות;

1.5 העובד הוא אדם עם מוגבלות אשר מקום מגוריו או מקום עבודתו באזור מיוחד, ומתקיימים לגביו שני התנאים הבאים במצטבר: 1. מוגבלותו ידועה למעסיק או שהמציא למעסיק אישור/תיעוד רפואי המעיד על מוגבלותו 2. מוגבלותו מונעת ממנו להגיע למקום העבודה או לשהות בו, משום שאינו יכול לפעול לפי הנחיות פיקוד העורף בתקופת ההסכם.

1.6 העובד הוא קרוב של אדם עם מוגבלות אשר מתקיימים לגביו שלושת התנאים המצטברים האלה: 1. המוגבלות של הקרוב של העובד ידועה למעסיק או שהעובד המציא למעסיק אישור/תיעוד רפואי על המוגבלות של קרובו 2. העובד נעדר מעבודתו לצורך השגחה או טיפול בקרוב כיוון שהמוגבלות אינה מאפשרת לקרוב  לפעול לפי הנחיות פיקוד העורף בתקופת ההסכם 3.  העובד הצהיר בכתב על כך שהוא היחיד שנעדר מעבודתו לשם השגחה או טיפול בקרוב שהוא אדם עם מוגבלות.

1.7 אי תשלום שכר -  לא ישולם שכר בשל היעדרות של עובד בגין מחלה, תאונה, חופשה, מילואים. וכן, בשבת ובחג וביום שישי - למעט מי שעובד באופן רגיל בימים אלה. כמו כן,  לגבי עובד שעבד מהבית  ואשר קיבל מהמעסיק את שכרו עבור עבודתו זו, לא ישולם שכר לפי הסכם זה, ובכל מקרה, לא יהיה כפל זכאות בגין תקופת הזכאות.

1.8 זיכוי ימי חופשה - על אף האמור לעיל, עובד אשר נוכו לו ימי חופשה ממכסת ימי החופשה לה הוא זכאי, בגין ימי היעדרותו בשל המצב הבטחוני  ושולמו דמי חופשה , יהוו דמי החופשה את תמורת הימים בהם נעדר העובד ממקום עבודתו בתקופת ההסכם, והימים אשר נוכו ממכסת ימי החופשה יוחזרו במכסת ימי החופשה העומדת לזכותו.

2. חישוב השכר שישלם המעסיק לעובד בגין התקופה בה נעדר מעבודתו:

2.1 השכר שישולם יהיה "שכר העבודה היומי" ולא יותר מ"השכר המרבי". מדובר בשכר רגיל ברוטו ללא תוספות, כגון: תשלומים חד פעמיים, מתנות לחגים, פרמיות לא קבועות, תשלומים שנתיים, שעות נוספות בפועל, תוספת משמרות, כוננויות, החזרי הוצאות וגילום מס בגינם וכיו"ב.

השכר יכלול הפרשות סוציאליות בגינו לפי זכאות העובד.

2.2 לעובד אשר לא עבד בחלק מיום העבודה, ישולם החלק היחסי של השכר. במקרה שבו מספר השעות בהן לא עבד העובד הוא לכל היותר שעה אחת ביום העבודה, העובד לא יהיה זכאי מכוח הסכם זה לכל תשלום בגין אותו יום עבודה.

2.3 לעובד המועסק במשרה חלקית, ישולם החלק היחסי של השכר שיחסו לכלל השכר הוא כיחס מספר שעות העבודה הרגילות ביום של אותו עובד, לסך כל שעות העבודה במשרה מלאה.

2.4 עובד אשר זכאי לתשלום שכר על פי הסכם זה, ושולמו לו תשלומים בגין ימי היעדרותו בשל המצב הביטחוני בגין תקופת ההסכם, על פי החלטת המעסיק, יבואו התשלומים שכבר שולמו לו על חשבון תשלום השכר המתחייב לפי הסכם זה, ובכל מקרה לא יהיה כפל תשלום בגין אותו יום היעדרות

2.5 תשלום שכר למי שהוצא לחל"ת - עובד, שהוצא לחל"ת ואשר אלמלא הוצא לחל"ת היה זכאי לתשלום שכר על פי הסכם זה, ואשר פנה למעסיק לקבלת תשלום שכר לפי הסכם זה - ישולם לו שכר על פי הסכם זה, בגין אותה תקופה אך לא יותר מגובה השיפוי שיקבל המעסיק בגין אותו עובד עבור אותה תקופה. האמור בסעיף זה הינו בכפוף להסדרת ההתחשבנות לגבי העובד בין המוסד לביטוח לאומי ורשות המיסים.

"שכר העבודה היומי" - שכר יום עבודה של העובד אילו היה עובד באותה יממה באופן רגיל, ובלבד שהשכר שולם לו בידי המעסיק, אך לא יותר מהשכר המרבי, ובתנאי שבמשך החודשים יולי, אוגוסט, ספטמבר 2023 שילם המעסיק תשלומי חובה לפי כל דין בשל שכרו של העובד, ולגבי עובד שהתקבל לעבודה במהלך שלושת החודשים האמורים - בתנאי ששולמו כל תשלומי החובה מיום קבלתו לעבודה; 

"השכר המרבי" - שכר השווה לשכר הממוצע למשרת שכיר  כפי שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לאחרונה לפני קרות הנזק, כשהוא מוכפל בשניים וחצי ומחולק ב–,22 ומעוגל לסכום הקרוב שהוא מכפלה של 10 שקלים חדשים, נכון לתקופת ההסכם - 1,510 שקלים חדשים;

לרשימת הישובים שפונו ובאיזור מיוחד , עליהם חל צו ההרחבה לחצו כאן

לקריאת צו ההרחבה להסכם הקיבוצי לחצו כאן


חוק רווחים כלואים לחברות

הישג ללשכת המסחר בהובלת נשיא הלשכה שחר תורג'מן במאבק על חוק הרווחים הכלואים.

החוק למיסוי רווחים כלואים עבר בוועדת הכספים כאשר בתחילת דרכו כוונת משרד האוצר הייתה לכפות על חברות למשוך דיבידנד רווחים צבורים או לשלם קנס של 2% מידי שנה. לאחר מאבקים רבים, לשכת המסחר הצליחה לשנות למסלול חלופי שהתקבל על ידי משרד האוצר - מדובר במסלול מקביל למסלול הקנס של 2%, לפיו אם חברה תבחר למשוך 6% מהרווחים הצבורים, היא תהיה פטורה מהקנס ותשלם את הדיבידנד על משיכה זו.

סוגיה נוספת בחוק הייתה "כרית הביטחון". משרד האוצר הניח הצעה של כרית ביטחון של 500,000 ש"ח לעסקים קטנים, ולאחר מאבקים רבים, הוחלט להעלות את ההצעה על כרית הביטחון לסך של 750,000 ש"ח.


תערוכות



תערוכת ויצ'נזה לתכשיטים

תערוכת ויצ'נזה היא אחת התערוכות החשובות והמרכזיות בתחום התכשיטים באירופה. התערוכה מתקיימת בעיר ויצ'נזה שבאיטליה ומושכת אליה מעצבים, יצרנים וקונים מכל רחבי העולם. 17-21 בינואר


תערוכת הונג קונג

תערוכת מהדורת מרץ HKTDC הגדולה בעולם, תתקיים ב- 4-8 במרץ, במהלך התערוכה יחשפו המעצבים והמותגים המובילים את הקולקציות החדשות שלהם, ויתקיימו פעילויות, סדנאות והרצאות מקצועיות.


האיגוד בשיתוף עם HKDTC מציע הטבות סבסוד חלקי למשתתפים: במסגרת חבילה זו, מבקרים בתערוכה זכאים לקבלת החזר של עד 708$ (דולר אמריקאי), עפ"י המפתח הבא:

  • ביקור בתערוכות היהלומים + תכשיטים במשך 2 ימים= החזר 1200HKD

  • ביקור בתערוכות היהלומים + תכשיטים במשך 3 ימים= החזר 1800 HKD+ 1000HKD מענק בונוס

  • ביקור בתערוכות היהלומים + תכשיטים במשך 4 ימים= החזר של 2500 HKD + 3000 HKD מענק בונוס

 

יבואנים שיקבלו את ההטבה ידרשו לבקר בשני המתחמים (מתחם היהלומים ומתחם התכשיטים) - פרטים מלאים תוכלי למצוא בטופס המצורף.

 

במידה ותרצי להירשם לתכנית זאת, יש להשלים את ההרשמה עפ"י השלבים הבאים עד ה15.1.2025:

  • רישום אונליין של נציג החברה בלינק הזה

  • אנא מלאי את הטופס המצורף והחזירי אותו חתום

  • שליחת העתק כרטיס ביקור באנגלית של הנציג

  • שליחת חשבונית על הטיסה שהוזמנה (להונג קונג/ שנזן) בעבור הביקור התערוכה, שימו לב שעל החשבונית להכיל את הפרטים הבאים:

    • שם הנציג

    • עלות

    • תאריכי הטיסה

    • מיקום מוצא ויעד.

 

שימו לב- במידה ויגיעו נציגים נוספים של החברה, נא לבצע רישום עבורם בלינק נפרד, דרך הקישור הזה.


 

רישיון תכשיטן של איגוד התכשיטנים


החל מינואר האיגוד יחל בבחינות הסמכה לרישיון בעלי מקצוע. מטרת הרישיון להבטיח לבעלי הרישיונות יתרון מקצועי בחיפוש עבודה ולבעלי העסקים לקבל לעבודה בעלי מוסמכים שנבחנו אובייקטיבית או עברו קורס העשרת ידע שמיישר קו מקצועית.

המיזם הגיע מהשטח, מעסיקים רבים מתלוננים על חוסר בבעלי מקצוע בעלי ידע איכותי. מקורות לימוד מקצועות הצורפות והשיבוץ, שלייפרים ועוד אינם אחידים וכך נולדה החדשה.


בקרוב נזמין אתכם לבחון את הידע שלכם ומי שלא יעבור את הבחינות יוכל להשתלם בקורס קדאטים המעניק ידע מקצועי גבוה. לפרטים באתר באיגוד



יהלומי מעבדה VS טבעיים

מחירי המעבדה הגיעו לשפל הכי נמוך שאפשר, הצרכנים מתחילים להבין שלא כדאי לקנות יהלומי מעבדה. אתם בטח מחייכים כי רוב המכירות בארץ הם משובצי מעבדה...זה נכון, אבל הבידול בין השניים הולך ומעמיק וזה למתחיל את מה שקרה בעבר עם אבני החן הסינתטיות, גם אז חלו ירידות באבני היוקרה אולי אפילו צלילות ו...חזרת למעלה.


למי שלא יודע חברת יהודה החברה באיגוד היא המפתח לקצב ההתאוששות של היהלום הטבעי. החברה החלה לפני שנים בפיתוח מכונות לזיהוי יהלומי מעבדה בטכנולוגיה מובילה שרבים ניסו ולא הצליחו. אז אם אתם עובדים כשורה ומעדכנים את הלקוחות שיהלום מעבדה הוא אבן חן זולה, מצויין. אבל אם אתם שותקים, זה אסון.

האיגוד ממליץ לרכוש מכונה לזיהוי יהלומי מעבדה בכל עסק או חנות וכל להראות ללקוחות את הבידול: זיהוי יהלום מעבדה = לא יהלום טבעי.


 

קורות חיים שהגיעו לאיגוד

לקובץ קורות חיים לחצו כאן


 

המכירות הקמעונאיות בארה"ב התחזקו בעונת החגים הנוכחית ב-4.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בזכות שיפור באמון הצרכן, כך קובע דוח של חברת ויזה, כפי שדווח ב-Rough&Polished.

 

על פי הדיווח, קטגוריית הביגוד והאקססוריז, הכוללת גם תכשיטים, הייתה אחת המובילות, לאחר שרשמה צמיחה שנתית של 5%. זהו שיפור ניכר לעומת צמיחה של 2.4% אשתקד.

 

ויזה מסרה עוד כי 77% מההוצאות לרגל עונת החגים היו בחנויות פיזיות, שרשמו עלייה של 4.1% במכירות לעומת עלייה קלה של 1.6% בלבד ב-2023. מנגד, רק 23% מהעסקאות בוצעו אונליין – עלייה שנתית של 7%, וירידה לעומת צמיחה של 10% לפני שנה.

 

ויזה גם דיווחה כי מספר העסקאות החשודות שנחסמו עלה כמעט פי 2 מהלך בלאק פריידי וסייבר מאנדיי השנה.

 

הכלכלן הראשי של ויזה, וויין בסט (Wayne Best), אמר כי "בעונת החגים הזו אנו רואים שאמון הצרכן מתחזק, והקונים שילבו חוויות בחנויות ואונליין, כדי לרכוש מתנות ולחגוג עם יקיריהם. הגידול בהוצאות משקף את הגמישות של הצרכנים ושל הקמעונאים, ומדגיש את מצבה הבריא של הכלכלה".

 

הדו"ח עקב אחר המכירות הקמעונאיות בארה"ב לאורך שבעה שבועות, החל מ-1 בנובמבר 2024.

Comments


bottom of page